Mora gospodari

Pogriješio sam kada sam Davea okarakterizirao bezidejnim. Ima on ideja, kako sam se uvjerio kada sam ga danas zatekao u garaži gdje prekopava po svom imetku. Traži neke papire koji mu trebaju da bi se mogao prijaviti na listu čekanja za društveni stan.

Ne zna gdje su mu, iako ima zapanjujuće malo stvari. Ne pitam, jer mu ne želim dati priliku da mi laže kako je ponešto ostavio kod majke. Naime, u isprevrtanom mnoštvu, među rastopljenim čokoladicama i paketićima užeglih oraha, vidim i stare gramofonske ploče, nacrte i knjige, stvari koje čovjeku obično ostaju u roditeljskoj kući. Kaže mi da ima među njima i vrijednih, pa se nakostriješio kada mu Agnieszka, koja nekamo žuri, u prolazu dobaci da nemaju nikakvu vrijednost dok trunu po kutijama u tuđoj garaži.
Dave me uvjerava da se to lako može oglasiti i prodati, zamoliti će Agu, nije to teško.

U neskladu s otužnom gomilom, naslonjen na zid strši par finih novih drvenih vesala. Daveu je drago što sam zbunjen tim prizorom, pa mi ponosno otkriva da negdje u Oxfordshireu ima čamac! Šetao on prije nekoliko godina uz Temzu, naišao na lučicu, zapodjenuo razgovor s čovjekom koji je radio oko brodova, pa kupio od njega barku malu.

Izgleda da nikada više nije otišao do tog mjesta. Nije mu Henley-on-Thames s ruke, a sada više nije ni sposoban za veslanje.

Pitam ga zašto se nije riješio barke barem kada je shvatio da je neće moći koristiti zbog slabog zdravlja. On malo promisli, pa nazove vlasnika hangara da vidi bi li mogao prodati ili otkupiti njegov čamac. Kaže vlasnik da bi, ali su upitni neki novci koje mu Dave duguje za suhi vez.

Znači, kupio si barku samo da bi plaćao njeno skladištenje?! ne uspijevam se suspregnuti.

Well, it was an idea…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s